Gao är en annorlunda orkester!                                                                                                   

på vilket sätt utmärker vi oss?

Vi arbetar tvärs över gränserna

Vi spelar vår egen musik där influenserna kan vara från hela världen och alla möjliga stilar

Symfonisk Världsmusik? ja kanske om man vill låta pretentiös… Men vi ogillar termen världsmusik så vi använder istället Alternativ

Vi jobbar både med improvisation och skriven musik, och leker däremellan

Vi har också interaktiva program

Vi är också väldigt flexibla och spontana

GAO är en pretentiös orkester med opretentiös framtoning

Vi har en unik instrumentflora

Det vi har att erbjuda är stor bukett där ni kan plocka blomma efter blomma eller ta hela buketten om ni vill.

GAOs skolprojekt Sound de Göteborg som är ett interaktivt program anpassad för skolor men som också kan presenteras i det offentliga rummet eller som en installation på konsthallar eller kulturhus

GAO konsert; vad är en alternativ orkester? Med sin egenkomponerade musik och koncept är GAO ett av svaren, med inslag av solister, improvisation och ett symfonisk tryck och sväng har GAO fött fram en singularitet som är både befriande och stimulerande.

Lilla GAO, som ovan fast i mindre format, eftersom den stora orkestern är ibland svår att koordinera finns alltid en möjlighet att göra både konserter och workshops med en mindre grupp, kan röra sig om 8-15 musiker.

GAOs alla band; inom GAO har både nya och gamla konstellationer visat sig, ca 10 olika program med alltifrån solister till större ensembler.

GAO festival paket. Allt detta kan ingå i en festival; skolföreställningar, mindre konserter med ett flertal konstellationer inom olika genrer, workshops och en eller flera GAO konserter, 3 eller 4 dagars aktiviteter som kan läggas inom en kommun eller flera grannkommuner som kan samarbeta.

 

 

GAOs medlemmar (alla är sällan med alltid, tyvärr): 

Josefin Lifftig, flöjt

Marina Cyrino, flöjt

Ellinor Richey, klarinett

Žofie Kašparová, flöjt och Basklarinett

Lena Holst, Altsaxofon och piano

Robin Backgård, trumpet

Klas Nilsson, trumpet och tuba

Mario Saez Lopez, fagott

Paulina Moberg, trombon

Payman Miraghasi, violin & gheyshak

Dara Ali, violin

Mohammed Nader, violin

Karin Wiberg, violin

Kristin Freidlitz, violin

Åsa Johansson, violin och sång

Katja Eilertsen, violin

Daniel Austen, viola

Hanna Shelter, viola

Samir Mehmed, viola och Bouzoki

Elin Wood, cello

Leonor Palazzo, cello

Bashar Shariffa, cello

Ellen Sjö Sander, Marimba

Simon Halvarsson, Vibrafon

Per-Gunnar Juliusson, Piano

Anki Wallgren, sång

Merje Kägu, elgitarr

Stefan Bergman, el-bas

Åsa Eriksson, kontrabas

Jonas Nilsson, Kontrabas

Sam Nobakht, persisk slagverk och sång

Assane Sane, västafrikanskt slagverk

Tapha Ndiongue, slagverk

Anders Waernelius, slagverk

Ebba Westerberg, berimbau, slagverk

Nahuel Ivalo, Bombo

Jorge Alcaide, sång, flöjter och gitarrer

 

 

 

Konstnärlig Vision/ den pretentiösa beskrivningen

GAO vill som orkester vara en plattform som utifrån det musikaliska öppnar sig i det gränsöverskridande mötet  mellan olika konstnärliga fält som dans, teater, visuell konst, performance och musik, möten som verkligen representerar det fria kulturlivet men som inte har en säkrad plats. Syftet är alltså konstnärligt men vilar också på en uppfattning om att det vi skapar har en mening och bär både på en tolkning av och ett budskap till det samhälle vi lever i. GAO definieras därför som en nytänkande orkester som arbetar med det gränsöverskridande, normkreativa och mångfaldiga som basis. 


Genom att utforska nya konstellationer och arbetssätt vill GAO vara ett alternativ. De etablerade institutionerna eller föreningar som förvaltar orkestrar av olika slag bedrivs av naturliga skäl utifrån traditionella konventioner och har till syfte att bevara dessa ideal. Detta präglar arbetsmetoderna och det konstnärliga resultatet. Den konstnärliga utvecklingen, som i vår uppfattning borde aktivt verka för nyskapande och att hålla vid liv sökandet efter autenticitet inte gentemot en tradition utan framförallt en samtid, är inom dessa former inte prioriterade.

GAO tar tillvara den musikaliska mångfalden som redan finns i samhället och är gränsöverskridande mellan olika genrer och traditioner genom musikernas olika kunskaper och bakgrunder. Vi vill som konstnärer/musiker också ingå i diskussionen om konstens roll i samhället. Vi vill vara med i skapandet av samhället och detta inte bara genom vår konst utan också i inrättandet av nya organismer som i sin tur kan generera nya former av konst och kulturella yttringar.

Jorge Alcaide, Initiativtagare och konstnärlig ledare för GAO