KONSERT: GAO – SINFONIA ALTERNATIVA

 

 

NOVEMBER 4, 2017

TID18:00

PLATSBETLEHEMSKYRKAN

BOKA BILJETT

Fotograf: Ali Reza Badiee

Göteborgs mäktigaste alternativa orkester GAO är tillbaka på Planeta Festival, denna gång med Sinfonia Alternativa. Improvisationer och nya verk möter ett udda orkestersound i sökandet efter den alternativa orkestern.
GAO är ett orkesterprojekt baserad i Göteborg med 30-40 musiker som handlar om att utforska och utveckla orkesterformen utifrån ett samtidsperspektiv, där olika typer av instrument och genrer kan mötas. GAO arbetar med utgångspunkt i mångfald, lekfullhet, normkritik och demokrati.

Sinfonia Alternativa har ett udda orkestersound med blandade akustiska instrument från olika traditioner, elektroniska, nyskrivna kompositioner och arrangemang med improvisationsinslag. Sinfonia betyder ljud som förenas och GAOs arbete handlar om att hitta en samklang i olikheterna. GAO fortsätter sitt sökande efter den nya alternativa orkestern.

Biljettpris: 200 kr / studenter 100 kr

Arr: GAO i samarbete med Betlehemskyrkan.

Onsdag 28 Sep Kl. 19:00 

Sound De Göteborg - "Ett hus som heter världen"

“Ett hus som heter världen” är en berättelse där många röster och historier vävs samman till en konsert. En samtidssymfoni som bjuder till dans och till tankar om en hållbar framtid tillsammans.

En orkester är inte bara en orkester. Den kan också ses som en symbol för våra gemensamma ideal och värderingar, vår mångfald och enighet. GAO handlar om att hitta nya former av orkestermusik som i sin tur kan representera en verklighet full av frågor och möjligheter. I denna konsert vill GAO ta sig an de stora frågorna som handlar om världens globala problematik. Kan en orkester visa vägen till samförstånd? I ett musikaliskt samtal med varandra och publiken kommer GAO att spekulera om framtida lösningar och även bjuda upp publiken att delta i musikskapandet.

Musik av orkestermedlemmarna; bl.a. Kristina Issa, Anki Wallgren, Merje Kägu, Payman Migraghasi och Jorge Alcaide.

 

Gäst: Negar Zarassi
Produktion och arrangör: Göteborgs Alternativa Orkester
Projektledare: Payman Miraghasi

Tid och Plats: 28/9 kl 19.00- 21.00 Stora teatern i Göteborg

Med stöd av Konstnärsnämnden och Göteborgs Stad Kultur.

Plats: Stora Scenen (Stora Teatern Göteborg)

Pris: 90,00 - 180,00 SEK

Biljetter till konsert på http://storateatern.se/sv/program/goteborgs-alternativa-orkester